Divadelná noc prilákala ľudí aj do košickej Thálie

17.11.2013 Košice

Košice 17. novembra (TASR) - Herci Nespia! O pravdivosti sloganu tohtoročnej Noci divadiel sa mohli presvedčiť zo soboty na nedeľu (17.11.) na vlastné oči aj návštevníci košického divadla Thália.

Jeho riaditeľ József Czajlik pre TASR uviedol, že do 4. ročníka celoeurópskeho kultúrneho projektu sa zapojila Thália prostredníctvom pestrého - viacžánrového programu.

"Pre našich návštevníkov sme si pripravili napríklad besedu s režisérom Marcellom Jankovicsom a fotografom Gáborom Mérym," priblížil Czajlik s tým, že prvého zo spomínaných hostí predstavila Thália aj prostredníctvom jeho filmov, ktoré sa premietali v konferenčnej sále divadla.

Súčasťou programu Noci divadiel v priestoroch Thálie bolo i predstavenie Divadla Na peróne s názvom fasbuk a koncert skupiny Semi Holsen.

"Jej hlavným aktérom je herec nášho divadla Peter Nádasdi," ozrejmil Czajlik. Dodal, že počas spomínaného podujatia sprístupnili návštevníkom aj divadelné múzeum, ktoré sídli v suterénnych priestoroch Thálie.

Na tohtoročnej celoeurópskej Noci divadiel participovalo 45 divadiel z 15 slovenských miest. V metropole východu sa do podujatia zapojilo aj tamojšie Bábkové divadlo a Štátne divadlo Košice.
 

Vyberte región